Természetesen tökéletes.

36883287_230050690967044_3866106736955883520_n.jpg

                                  Smink nélkül is szép vagy! 

Ezt sokáig én magamról sem gondoltam így, és évekig még a kisboltba se mentem le smink nélkül, és persze akkor sem egy natúr sminket csináltam magamnak, hanem egy jó erős primadonnásat, amivel teljesen eltorzítottam a valódi arcomat, de ez már a múlt. Manapság már bárhova eltudnék menni smink nélkül, ugyanis elfogadtam, hogy "ez van" úgy nézek ki ahogy, ebben sokat segített az is, hogy elkezdtem jobban odafigyelni az arcbőrömre, és megfelelően ápolni azt, hiszen egy szép bőrnél, nincs szebb és a smink is elhanyagolható.

Természetesen nem azt mondom, hogy senki ne sminkeljen mert az rossz dolog, Én csak azt mondom, hogy a smink nem arra van, hogy eltakarjuk vele az igazi arcunkat, hanem, hogy kiemeljük vele az arcunk szépségét. Tudjunk bánni a sminkkel, és ne vigyük túlzásba, hiszen a kevesebb néha több! Ha bőrhibáid vannak, például mitesszer, pattanás, kipirosodás akkor azt elsősorban ne a sminkkel próbáljuk eltakarni, mert azzal nem oldjuk meg a problémát, csak látszólagosan. Persze a tökéletes bőr nagyon ritka, de rengeteget segít ha helyesen étkezel, sok vizet fogyasztasz, rendszeresen és megfelelően tisztítod és ápolod az arcbőrödet. 

Ejtsünk pár szót az OCM (oil cleaning method) arctisztítási módszerről, amit még nem sokan ismernek Magyarországon, de még Palvin Barbi is kiáll a módszer mellett, és a szépségének egyik titkaként ismertette. Fontos, hogy csakis kizárólag hidegen sajtolt, organikus és finomítatlan olajokat használjunk! (olívaolaj, szőlőmagolaj, jojoba olaj stb.) Az olaj mélytisztító hatással bír, mely csodákat tesz a bőrrel, főleg ha zsíros, gyulladt és problémás. Egy keveset tegyünk a kezünkbe majd vigyük fel az arcunkra és kezdjük el oszlatni, masszírozni. Ha ezzel megvagyunk vigyünk fel rá egy kevés vizet, majd ezt dolgozzuk össze az olajjal, ami ettől kissé "tejessé" válik. Majd ismét vízzel eltávolítjuk az egészet.

Mondanék még egy tippet amit nagyon hatásosnak tartok, amivel még nagyanyáink tartották fiatalon a bőrüket. Ez pedig nem más, mint a napi kétszer 1 perces hideg vízzel történő arcmosás. A hideg víz, serkenti a vérkeringést, amitől a bőr feszesebbé válik, ami már önmagában többet ígér, mint jó néhány drága kencefice, a hideg összehúzza a pórusokat, ami tág, zsíros arcbőrnél különösen hasznos, hiszen minél kisebbek a pórusaink annál nehezebben tud benne megülni a piszok, és emellett még megannyi jótékony hatással bír ez a módszer. Ha valamilyen bőrproblémával küzdesz, például ekcémával, akkor ez a bőrápolás nem ajánlott.

És még egy pár apró tipp: 
Fontosnak tartom, hogy legyen egy olyan törölközőnk amibe csak az arcunkat töröljük, és rendszeresen, gyakran van kimosva. Az alkoholos arclemosókat is messziről kerüld el, hiszen az alkohol dehidratál, vizet von el és ezáltal szárítja a bőrt. Figyelj rá, hogy fényvédős alapozót használj, (pl: The Body Shop hidratáló alapozó 15 faktoros fényvédővel) ami védi az arcbőrödet a káros napsugaraktól, ami egész évben fontos, de nyáron egyenesen kötelező!

Ha az arcbőröd megfelelően ápolod, meghálálja és elmúlnak a bőrhibák, ezáltal kevesebb korrektorozásra lesz szükséged, és a vastag fedésű alapozókat is lecserélheted egy természetes hatású, vékony fedésű alapozóra amikkel máris természetesebb sminket készíthetsz. (Ne felejtsd el azt sem, hogy 2018-ban az insta szemöldök már nem divat, sokkal inkább előnyben részesül a természetes, fésült szemöldök egy kis fixálógéllel.)

Fontosnak tartom, hogy felvállaljuk az igazi arcunkat és ne rejtsük mindig maszk mögé, hiszen ez egy nő önbizalmához elengedhetetlen, és ha van önbizalmunk akkor az életünk is sokkal könnyebb.